27.6 C
Esbjerg
12. august 2022
Image default
ArtiklerTechWindows

7 af de bedste terminal emulatorer til Windows 10

7 af de bedste terminalemulatorer til Windows 10

 
7 af de bedste terminal emulatorer til Windows 10. I lang tid har Windows 10 ikke haft en stor kommandolinje grænseflade. Som et resultat har udviklere og systemadministratorer installeret tredjeparts indstillinger til at efterligne Unix-stil og andre slags konsoller. Og selvom det er muligt at få en bash shell inde i Windows 10 nu, foretrækker mange brugere stadig en mere konfigurerbar terminal emulator. Tjek de bedste terminal emulatorer til Windows 10 nedenfor.
 
 
 

1. MobaXterm

Fyldt med robuste funktioner som X11-servere, et bibliotek med plugins og endda dets egne protokolklienter, er MobaXterm et fantastisk serverværktøj med utallige terminalindstillinger for dem, der virkelig ønsker at grave dybt (omvendt kan du synes det er lidt oppustet, hvis du bare vil f.eks. Lave lettere Putty work).

Det giver dig mulighed for at opsætte fjernterminaler i SSH, telnet, rlogin og Mosh, og har en intuitiv grænseflade, der giver dig mulighed for at oprette flere SSH-taps, opdele terminaler vandret / lodret, blandt andre livskvalitetsfunktioner. Naturligvis har den alle de Unix-kommandoer, du også har brug for, så du kan arbejde meget, som du ville have gjort i Linux.

Der er en begrænset gratis version af MobaXterm, der giver dig mulighed for at have op til 12 sessioner, to SSH-tunneler og 4 makroer (der er også en bærbar version). Hvis du vil have den fulde pakke, skal du betale $ 69 for en lifetime brugsret, der fjerner alle de nævnte begrænsninger. Jeg vil anbefale den, men kun hvis du virkelig bruger ovennævnte ting heftigt!

 

2. ZOC Terminal

 

Et af de bedste værktøjer til folk, der har brug for adgang til data på Unix-konti fra Windows, ZOC Terminal, er ikke gratis ($ 79.99), men det er stadig af en stor værdi for mere avancerede brugere.

En af dens vigtigste frynsegoder er faner, så du kan have flere terminalsessioner på gang på tværs af SSH, telnet, QNX og andre terminaler. Det er fyldt med kommandoer og kan meget tilpasses, så det passer til din personlige terminal-tinkering-stil.

Dets emuleringer er robuste og komplette og tilbyder funktioner som støtte til mus og tastatur, udskrivning og linjegrafik. Og det programmet er cool til at søge efter specifikke tekst i dit arbejde og derefter fremhæve dem.

3. cmder

 

 

cmder er en velkendt bærbar terminalemulator til Windows 10, der blev bygget ud af “ren frustration” forårsaget af manglen på et godt alternativ i Windows. Det er bygget oven på en anden velkendt konsolemulator, ConEmu, og forbedret med Clink. Clink udvider kraften i ConEmu og tilføjer skalfunktioner som fuldførelse af bash-stil. Det er bredt kompatibelt og arbejder med msysgit, PowerShell, cygwin og mintty og bringer Unix-kapaciteter til Windows.

Da det er helt portable, kan du køre cmder fra et USB-drev, som du bruger på forskellige maskiner uden at installere filer på lokale harddiske, hvilket gør det til en supportspecialists bedste ven. Som en bonus leveres det med det meget elskede Monokai farveskema for at koordinere din hacking med Sublime Text.

 

4. ConEmu

ConEmu  er en Windows-konsolemulator med faner, flere vinduer og en række tilpasningsmuligheder. Linjen når langt tilbage i historien: ConEmu blev oprindeligt oprettet som en ledsager til Far Manager, en fil- og arkivmanager, der blev frigivet til Windows i 1996. Men på trods af sin alder udvikles softwaren kontinuerligt.

Emulatoren giver en dyb menu med indstillinger til finjustering og genvejstaster, der skal tildeles, og tegner tastaturkrigere fra Vim og Emacs. ConEmu kompatibel med mange af de samme populære skaller som cmder, som cmd.exe, PowerShell, cygwin, PuTTY og andre. Hvis du installerer en DOS-emulator som DosBox, kan du køre DOS-applikationer i et 64-bit miljø. Men fordi ConEmu ikke er et shell, inkluderer det ikke nyttige shell-funktioner som fjernforbindelser og færdiggørelse af fane. Mens det beholder mange die-hard fans, er ConEmu muligvis ikke den bedste konsolemulator for nye brugere.

 

5. Console

Console er en terminalemulator og konsolforbedring til Windows 10, der fokuserer på direkte brug og enkel interaktion. Det giver fulde  kommandolinjefunktioner, og dets lige fremadrettet design skjuler en betydelig grad af magt og tilpasning. Det integreres med alle de store skaller og giver dig mulighed for at tilpasse vinduesformater, gennemsigtighed, skrifttyper og tekstfarver. Men Console er ikke så spændende som ConEmu, så meget avancerede brugere kan måske finde sig begrænset af softwaren.

 

6. Babun

Babun kommer med bash og zsh ud af kassen, hvilket giver værktøjer, som både begyndere og avancerede brugere kan bruge med det samme. Det er bygget oven på Cygwin og porter en Unix-stil interface til Windows 10. Du kan bruge oh-my-zsh til at konfigurere zshs mange forskellige indstillinger, hvilket giver dig større kontrol over dit shell’s funktionalitet, som du får i andre applikationer. Det inkluderer også pagtpakkeadministrator og HTTP, der proxy ud af boksen.

 

7. Mintty

Hvis du kun bruger Cygwin til din Windows-shell, er Mintty en fremragende konsolemulator. Faktisk er Mintty installeret som standard terminalemulator. Som de andre indstillinger på denne liste giver Mintty en samling af ekstra funktioner som træk og slip, fuldskærm, kopiér og indsæt og temastøtte. Og det fungerer også med MSYS og Msys2.

 

Konklusion

 

Cmder er sandsynligvis det bedste valg for brugere, der leder efter en kapabel men håndterbar terminalemulator. Brugere, der søger en mere kraftfuld oplevelse, kan få deres løsning med ConEmu eller måske arbejde lidt mere med ZOC Terminal.

 

 

 

 

 

Related posts

Denne hjemmeside er Version 17.0

John Grandt

Google Analytics Now Illegal in Austria

John Grandt

Windows 11 er her!

John Grandt

Leave a Comment

BIKES.GRANDTS.COM