-2 C
Esbjerg
7. december 2022
Image default
How toTips og Tricks

Joomla! Eller WordPress en gennemgang!

Joomla! Eller WordPress en gennemgang!

 

Joomla! Eller WordPress en gennemgang!,´. Dette er ikke en pro – contra gennemgang. I denne artikel vil jeg prøve at give dig nogle tips til at gøre det nemt at vælge mellem de to populære content management systemer . Den grundlæggende forskel mellem WordPress og Joomla er, at Joomla er en portal – eller community type websted Joomla! er specielt egnet til mellemstore virksomheder som CMS, mens WordPress mere er en decideret blog applikation, men som også anvendes meget til små virksomheder med 2-20 ansatte.Og ofte enda større coporate sites med over hundrede ansatte.

Begge overlapper hinanden på flere områder , og kan udvides ud over deres oprindelige formål takket være brugen af plugins. Du kan finde disse plugins næsten overalt på internettet . Begge har en stor bruger base med et livlig community, hvor tips og tricks deles. Begge er gratis at bruge , og mange hosting-udbydere har dem som en mulighed i deres web -værktøjer sektion . WP har et stort fællesskab af frivillige udviklere , mens  Joomla har mange kommercielle tilføjelser af specialiserede fagfolk.

Dette emne er lidt uden for Grandts.Media Tips og Tricks , men grunden til at jeg tror, det  er vigtigt at sætte på min blog , er, at det vedrører opsætning af portaler og hvilket CMS man har tilvalgt , så here we go:

 

 

Joomla eller ikke at Joomla!
(læs ja der er WP  i de fleste tilfælde klart nr. 1)

 

Hvis du ønsker at skabe et community  eller et netværk med et medlemskab område , newsroom , fora, artikler , input fra eksterne forfattere osv. … så  er Joomla et godt valg, fordi det er lavet til at være sådan. Oprettelse af en navigations struktur er nemt, når du forstår, hvordan det fungerer, og det kræver ikke kendskab til HTML . Du kan indstille artikler til at udløbe efter en tid , aktivere datoer, forfatterens navn ,  osv. .
Således giver  Joomla dig en masse power i dine hænder , og det er mærkbar i admin sektionen, hvor der er så mange muligheder , at du bliver svimmel første gang, du går i gang.Har du ikke en designer eller et bureau til at opsætte / implementere Joomla bør du virkelig få en god bog om Joomla , hvis du vil sætte det
op hurtigt. Ellers ender du  med at rode rundt og når ingen steder i dagevis. Du kan finde en hel række bøger om dette emne på blandt andet Amazon.com. ( de fleste bøger om Joomla! er desværre på Engelsk, så jeg vil mene det er et krav at kunne forstå også komplekse tekniske udtryk på engelsk)

Tilpasning af udseendet er enkel, hvis du er tilfreds med at ændre nogle få farver og logo. Ud over dette , vil du opdage, at Joomla har en kompliceret struktur , og selv erfarne web-udviklere er nødt til at gå gennem en indlæringskurve , før de mestrer layout -system, og denne tilgang er forskellig afhængigt af layout skabelon, du har valgt.

Joomla har flersproget kapacitet indbygget. Det fungerer så efter min mening slet ikke optimalt endnu. Du er nødt til at følge et bestemt handlingsmønster og handlinger for at gøre det arbejde, men det er meget kraftfuld. Heldigvis er der mange video tutorials tilgængelige på YouTube . Bare skriv ” joomla flersproget ” i søgefeltet og du vil finde, hvad du har brug for. Jeg har selv haft et Joomla! 2.5x Site kørende som har kørt siden 2008 til og med 2019, nemlig www.joomlashop.dk Denne har jeg grundet sikkerheds risiko ved denne ældre version nedlagt, så der findes kun en landingsside på domænet pt:

 

Hvis du ikke ønsker at blive involveret i det grumme arbejde med  stylesheets , kan du købe professionelle layoutskabeloner til en rimelig pris (mellem $ 35 – $ 60 ) fra f. eks  Joomlashack . Eller du kan bede en udvikler gøre det for dig, men sørg for at de har henvisninger til Joomla sites der ligner noget af det du ønsker.

 

Ulemper ved Joomla

 

Import af artikler fra det ene sted til et andet er ikke let. Der er udvidelser til det , men at bevæge sig fra den ene version til den næste kan være problematisk.

Et resterende problem er, at det centrale system er meget kompleks, som kræver en del ressourcer fra serveren. Dette har man ikke forbedret i version 2.5 ,Intet problem , hvis du har 500 artikler eller deromkring, men hvis den kører ind i tusindvis , så kan der være store problemer med billige webhoteller :

Joomla tilbyder nye store opgraderinger på  regelmæssig basis. Disse opgraderinger kan reelt  bryde en masse udvidelser og migrere fra ældre versioner er ikke en let opgave, især når du har et kompleks setup med medlemskab systemet , forum osv. …

Det er noget Joomla communityet virkelig har et behov for at tage fat på , fordi at flytte til den nyeste version , kan være tidskrævende.  Jeg håber, at dette vil blive bedre i fremtidige opgraderinger.
Simple opdateringer mellem opgraderinger er nemt at gøre med et klik på en knap , de giver som regel ikke de store problemer .

Kort sagt :

Joomla’ s styrke er i kompleksitet . Deep niveau navigation, sektioner i sektioner , kategorier osv. … Det har faste sider og indlæg , indlæg  er gode til community sites

 

 

Wordpres eller wordpress og Joomla!

 

WordPress var i de første år 2003 – 2005 dybest set et meget brugervenligt blog system, men det kunne bruges som en almindelig hjemmeside, som du kunne opdatere uden kendskab til html ( det samme gælder for Joomla ) . Du kan oprette sider og indlæg , og med plugins , kan du tilføje en masse funktionalitet inkluderet  som standard i Joomla. Fordi WordPress er et blog -system, ser det ud som om at  Google elsker det. Så fra et marketings synspunkt ,  er WordPress svært at modstå  (Også Grandts.Media blogger med WordPress, nemlig siden du er på lige nu)

 

WordPress er nu et full blown CMS System, og det mest populære cms system globalt. I betragtning af at antallet af samlede aktive websteder estimeres til over 1,3 milliarder ifølge en undersøgelse offentliggjort af Netcraft, betyder det, at omkring 455.000.000 websteder bruger WordPress lige nu, hvilket betyder, at omkring 20% af alle selvhostede websteder bruger WordPress, som er stadig enorm.

 

Interfacet er let at forstå , vil du læse mere om det , så køb en ” WordPress for Dummies ” – bog det  vil spare dig lidt tid, hvis du har nogen erfaring med blogs. Tilpasning af udseendet kræver en vis viden om CSS og andre web teknologier. Ligesom med Joomla, hvis du vælger en skabelon tæt på, hvad du ønsker, tilpasser farver , logo m. v . er det ikke så kompliceret , men hvis du ikke ønsker at blive involveret i CSS, og du gerne vil re-arrangere navigations elementer så bør du anvende en  web-udvikler.

Da WordPress har en logisk struktur , er det nemt for en udvikler at ændre tingene , Sted annoncer bannere osv. … Igen, giv dig selv en nemmere opgave gør det du er god til og overlad resten til en der er vant til opsætning med videre i WordPress.

Setup er  meget hurtigt, og du kan blive optaget i Google inden for 2 dage. Jeg har ikke set noget andet system der kan gøre det hidtil. For Joomla , vil det tager omkring 14 dage, selv om du kan skubbe det ved hjælp af SEO værktøjer . En regelmæssig html site kan tage op til en måned at få opført i Google, så det er noget man skal tage hensyn til. Alle kan lære nok på ca.i 2 timer for at oprette indhold med WordPress , herunder  kategorier og undersider .

WordPress har ikke flersproget kapacitet, men dette kan styres med et plugin som Polylang , som er ganske nem at bruge . http://wordpress.org/plugins/polylang/

WordPress kan håndtere tonsvis af besøgende. Uden at bryde ned , selv med masser af artikler.Større opgraderinger af WordPress er ikke så hyppige som Joomla og de kræver sjældent ret meget ekstra arbejde. Hvilket gør det til en meget stabil platform.Import af indlæg og sider fra andre WP sites er nemt. Der er indbygget importør. Det vil sige du kan eksportere en XML fil til et nyoprettet websted og reelt få samme indhold på under 2 timer med tilretning.

 

Ulemper ved WordPress :

 

For eksempel , at tilføje eller fjerne indlæg og datoer, det skal ændres i design mode, og det kræver viden om WP scripting. Den’s navigerings struktur er bestemt af det layout og skabeloner, du har valgt . Ændring  i denne struktur kræver viden om WP scripting sprog og CSS. Med Joomla, behøver du ikke løbe ind i dette problem, fordi menuerne styres via kontrolpanelet og egenskaber som datoer, forfatterens navn osv. , kan publiceres og afpuliceres  per artikel, eller for hele webstedet på én gang.

I den forstand , er Joomla meget mere et content management system end WordPress hidtil har eller er.

Det er også , temmelig besværlig at ændre rækkefølgen af kategorier eller sider i WordPress. Det indebærer at skulle gå ind i alle kategorier, og ændre rækkefølgen med hånden. WP udviklere arbejder på at løse det, men hvornår er uforudsigelig .
Widgets kan hjælpe med at kompensere for manglen på en stærk menu system som Joomla, men det er med til at WordPress , er hurtigt at sætte op med træk og slip -funktionen.

 

Kort sagt :

 

WordPress er enkel, du kan se det som en blog eller som en almindelig hjemmeside . Det har faste sider,  kategorier med mere. Gennem brug af plugins kan du udvide funktionaliteten og lade det vokse så stort og kompliceret som du ønsker. Men ikke alle plugin er lette at forstå , så det kan være en god idé at have en specialiseret web-udvikler i tilfælde af nødsituationer.

 

Related posts

Google Analytics Now Illegal in Austria

John Grandt

Design proces

John Grandt

ipconfig

John Grandt

Leave a Comment

BIKES.GRANDTS.COM